мезотерапия

Мезотерапия

Действително ли техниките по мезотерапия не са болезнени?

Наистина, сеансите по мезотерапия са напълно безболезнени за клиентите. За да се уверите , само се замислете какво в действителност се явява мезотерапията. Миниатюрна инжекция, чрез която в вашия организъм се вливат ефикасни и захранващи вещества за разрешаване на най-популярните проблеми, касаещи кожата – от застаряване и умора, до акнеична кожа, промяна на пигмента на кожата и поява на цветни петна. Така че в действителност няма от какво да се притеснявате. Сесията по мезотерапия изрично не се обвързва с появата на сериозна болка или неприятни усещания. Единственото, което би могло да усетите, представлява лекичко бодване или усещане за парене.

Поражда ли се риск от формиране на алергични реакции от мезотерапията?

Мезотерапията не носи риск от възникване на големи неочаквани реакции за когото и да било. Принципно техниката по мезотерапия се извършва с много малка игла, елиминираща угрозата за видими и стоящи дълго време наранявания на човешката кожа. То е ясно, винаги може да се видят временни червенини, синки или прекален усет на третираната кожа. Е, става дума за съвсем краткотрайни ефекти, които в цялости изчезват за дни. За реакция на непоносимост ни най-малко не е възможно, тъй като в мезотерапията се използват хиалуронова киселина, ценни субстанции, които са доказано безопасни за човека и се приемат от него леко.

мезотерапия 1
мезотерапия

Мезотерапията – съвместима техника за вашето лице и тяло

Нормално технологиите по мезотерапия са два варианта – за лице и за всичко останало. И все пак мезотерапията за лицето е пригодена към подобряване и ободряване на кожата на лицето, придавайки ѝ здрав и прекрасен външен образ. И все пак, мезотерапията за тяло обхваща и други важни функции, като поощряване намаляването на мастните участъци. А сега в текста да видим задължителните сведения, които е добре да познавате за различните типове мезотерапия:

1. Мезотерапия за лице – тази мезотерапия работи за лицето, областта на шията. Основното е да достави на вашата кожа търсените субстанции . Защо е потребна мезотерапията за вашия лик? Знайте, че с всеки нов рожден ден по лицевата кожа се заформят неизбежни бръчки. Тези белези да принципно загуба на еластичност на кожата, недостиг на свежестта ѝ, смяна на тена и, разбира се, формиране на бръчки. Мезотерапията ще ви улесни да отървете от въпросните ужасни последици и да запазите здравия и очарователен външен вид на своето лице. Предимствата от избора на мезотерапията за лицето ви съдействат за трайно добиване на млад вид на кожата, лишаване от фини бръчки, заедно с изчистване на ненужните торбички и тъмни петна около очите. Това е чудо, гарантиращо на лицевата кожа да има излъчване приблизително до съвсем здраво.

2. Мезотерапия за тяло – както стана ясно, мезотерапията за човешките тела се различава от лицевата по своята задача и действия. Тази терапия е насочена най-вече към премахване на повечето мазнини и дооформяне на съответната област от вашето тяло в искания вид и размер. Този похват се извършва чрез въздействие върху алфа – и бета – рецепторите на мазнините и техните клетки. Можем да ви разкажем изключително лесно каква е дейността на гореспоменатите рецептори. Може би знаете, че същите рецептори са нещо като начална и крайна точка за мазнините. Иначе през алфа – рецепторите мастните клетки получават мазнини за по-натам, докато бета – рецепторите ги извеждат само когато тялото ни има нужда от допълнително количество енергийни запаси . В този момент изиграва своята роля мезотерапията като метод. Сложените посредством мезотерапията ценни субстанции задейства дейността на бета – рецепторите за да се стигне до отвеждане на мазнините и освен това намаляват последвало връщане на мазнини в клетките чрез алфа – рецепторите. Така се реализират редица радващи за човешкото тяло последици. В съответствие със мястото на слагане на мезотерапията, гореспоменатите приятни ефекти могат да съдържат отслабване и скулптуриране на коремчето, областта на бедрата, седалищната област или бицепсите. Освен всичко, чрез мезотерапията ще се достигне до заличаване на целулита и смаляване на размерите ни. Е, ако се нуждаете от естетично и мускулесто тяло, мезотерапията ще ще спомогне за реализация на вашите изисквания.

мезотерапия 2
мезотерапия

Мезотерапия – какво ще ви посъветваме

Продължаваме с няколко полезни съвета за моментите, когато ще се подложите на мезотерапия. Препоръчките са свързани с това какво трябва да се прави и кое не бива да се допуска по време и след мезотерапията, както и с възможностите за повече разтегляне на резултата от инжектирането. Ето главните ни думи към всички, насочили се към мезотерапията:

– изключително при лекари специалисти – това е първият и реално най-ценен съвет, който касае мезотерапията, за който да внимавате. Мезотерапията трябва да се върши единствено в при лекари специалисти или специализирани клиники. Не се залъгвайте като ви казват, че манипулацията става наистина бързичко и много лесно. Тъй като говорим за здравето и красотата ви, и не бива да ги пускате на съмнителни лица.

– още въпрос – не се притеснявайте да имате въпроси и да изискате максимум знание относно процедурата по мезотерапия, която следва да бъде реализирана, и откриващите се в нея продукти и съставки. Колкото повече знаете всичко което предстои, още по-добре. Най-добре е да зададете въпрос какви неща ще ви инжектират. Попитайте дали продуктите са донесени специално от производителите или официален негов представител, а също и какъв е гаранционният срок за да са полезни. Ако манипулацията по мезотерапия със сигурност се върши в съответствие с отличните днешни примери в областта, хората, с които разговаряте, едва ли ще се дърпат да отговорят максимално подробно на всякакви въпрос.

– не се подвеждайте по сумата за мезотерапията – ако все пак ви подхвърлят извършване на процедура по мезотерапия на твърде ниска цена спрямо другите в сферата, замислете се дали рискът е оправдан. Лично ние ви съветваме да не се примирявате с пригодността на манипулацията по мезотерапия, затова защото това по-натам е възможно да доведе до изникване на неочаквани и даже негативни реакции за кожата ви.

– тъкмо преди мезотерапията – знаем за някои вещества, които е препоръчително да не се ползват тъкмо преди вършенето на техниката по мезотерапия. С „директно“ в този контекст наблягаме на 24 часа преди въпросната процедура. Какви са тези непрепоръчителнин за употреба вещества? Такива представляват аспирина и всякакви други съдоразширяващи вещества, но и различни алкохоли. Има случаи, в които усвояването на подобни вещества преди мезотерапия поражда гадни резултати за здравословното ви положение.

– непосредствено след мезотерапията – след правене на процедурата по мезотерапия, отново е необходимо да спазвате някои правила и добри хрумвания. В началото, няколко часа след финала на мезотерапията не си слагайте грим. Използването на банята и съответно измокрянето на работеното място повторно не е препоръчително. Другият ни съвет към всички е валидно за по-дълъг период, което ще рече 2 денонощия или четиресет и осем часа след финализиране на манипулацията по мезотерапия. Внимавайте тогава да не се излъжете с пренатоварвания или прекалени претоварвания , предизвикващи червени петна по лицето, но и да не се подлагате на всякакви процедури с топлина сауна, парна баня.

– осигурете си дълготрайни реакции – както споменахме, достигането до продължителни резултати от дейността по мезотерапия много се повлиява от персоналните ви активности и навици. Удължаването на плюсовете на мезотерапията е крайно обвързано със внимаването в специализирани хранителни режими, запазването на тялото в добра форма и без изключение запазването на стремеж към здравословност. За подробна информация в посока съвети след приключване на манипулацията по мезотерапия, се консултирайте с специалист, който вие решите.

мезотерапия 3
мезотерапия

На колко манипулации по мезотерапия е добре да заложим?

Често техниките по мезотерапия се случват в комплекти от по 2-3 за лицето и от 4 до 10 за тялото . Ясно е, точният брой на тези манипулации зависи до голяма степен от специфичните претенции и необходимости. Времевото разстояние между всички манипулации по мезотерапия може да се изменя от 7 до 21 дни. След приключване на съответния сеанс по мезотерапия с вече уговорените на брой сеанси, нова процедура се прави най-малко след половин година. Сериозно разгледайте с човека, когото сте избрали бройката на практиките по мезотерапия и най-вероятните крайни резултати. После изберете график за реализирането им, която да съответства както на вашия личен график и предпочитания, но също и на необходимостите за качество на мезотерапията.

мезотерапия 4
мезотерапия

Какви са особеностите на мезотерапията?

При положение че вече научихме почти всички от ползите на мезотерапията, настъпи мигът да групираме и най-главните ѝ превъзходства за клиента/ всеки клиент. Споменатите стартират от сравнително лесната за прилагане и неусетна процедура на поставяне на мезотерапията, и могат да се похвалят с идеалните кожни резултати и нашия външен вид, гарантирани от нея. Вижте накратко как така мезотерапията всъщност е идеалният избор за всеки клиент:

1. Мезотерапия: метод без болка – това, в което всъщност се състои мезотерапията, е инжектиране най-различни ценни субстанции в проблемни зони от човешкото лице и тяло. Популярната техника е проста за осъществяване и паралелно съвършено обикновена за клиентите. Ето я и причината не е необходимо да се страхувате от възникване на силна болка или други противни чувства паралелно с мезотерапията. Единственото нещо, което би могло да усетите, е еднократно боцкане или парещи симптоми в обработената област.

2. Мезотерапия: отсъствие на опасност за нашето здраве – също безспорно сериозно достойнство на мезотерапията, за което трябва да научите. Мезотерапията не се свързва с абсолютно никакви значими странични ефекти или опасности за здравето ни. Хиалуроновата киселинна субстанция, витамините и като цяло полезните за организма подхранващи вещества, необходими на мезотерапията, не носят опасност за човешкото здраве и се абсорбират без проблем ./ идеално от него. Ето защо има малка вероятност от възникването на алергии и сходни досадни усещания.

3. Мезотерапия: резултатност – естествено, резултатността е задължителна характеристика за модерната разкрасителна процедура. Абсолютно сигурно е, че мезотерапията ще ви я даде. Технологията по мезотерапия се счита за подходящ метод за битка с всякакви несъвършенства по кожата – като започнем от нейното стареене и намаляване на пластичност, и стигайки до пъпки, пигментации и различни оцветявания. В допълнение, мезотерапията е най-доброто решение по отношение намаляване на мазните участъците и оптимизиране на здравето на тялото и здравословното положение на различни зони от човешките тела. Без да гледаме дали се мисли за лицевата кожа или пък други телесни части, мезотерапията е вашата гаранция за качествени и полезни последствия.

4. Мезотерапия: още плюсове – както видяхте в точката „Мезотерапия – основни свойства и употреби“, мезотерапията е известна с това, че е идеална за човешкото тяло в в доста направления. Заради това, подлагайки се на мезотерапия за махане на червенини и петна, вие ще имате и най-различни желани последствия. От една страна, мезотерапията сътрудничи за по-доброто кръвообращение към работената област. От друга, може още мезотерапията да изиграе значителна роля за лекуването на различни болки и мускулни схващания в областта. Предпочитайки мезотерапията, вие правите важна стъпка към приближаването до издържливо, очертано и изящно тяло.

5. Мезотерапия: дълготрайни резултати – обикновено резултатите от мезотерапията могат да се забележат най-рано седмица-две след нейното първо прилагане. Спрямо проблема, който се лекува, се извършват една или две процедури по мезотерапия на година. Всяка от манипулациите по мезотерапия работи с терапии за подсилване през определен период от време. Мезотерапията гарантира значително стабилни реакции спрямо цялостния вид на кожата. Но за това вие трябва да сте упорити и да се постараете. Дълговременните следствия от мезотерапията са пряко свързани със следене на диети и поддържане на здравословен начин на живот от клиента. Ето защо ще ви дадем съвет да бъдете особено отговорни към своето здраве и външен вид, за да наслаждавате действително максимална ефикасност от мезотерапията като процес.

мезотерапия 5
мезотерапия

Каква е ролята на киселината с хиалурон в мезотерапията?

Както на няколко пъти казахме дотук в текста, заедно с всички важни вещества и витамини, в мезотерапията се ползва и хиалурон. Въпросната се явява много идеална опция не единствено за мезотерапията, но и за най-различни технологии в разкрасителната индустрия. Причините за това са много. Като начало, хиалуронът е съвършено натурална съставка, синтезирана от човешкия организъм при нормални обстоятелства. Също така въпросната има отлични специфичности по отношение задържане на кожното овлажняване, подсилване на нейната еластичност и бавене на застаряването. Припомнете си най-важните преимущества на киселината с хиалурон, приспособяват нейното ползване в мезотерапията така успешно за всички:

1. Безвредна за клиента – киселината с хиалурон се счита за вещество, синтезираща се в телата ни. Това прави инжектирането ѝ чрез мезотерапията категорично сигурно. Въпросната киселина се поема особено лесно от нашите тела и не поражда каквито и да било тежки алергични състояния или нежелание ефекти. А защо всъщност е хубаво за човека вливането на хиалуронова киселинна субстанция посредством мезотерапия или други козметични процедури? Уви, с напредване на възрастта процесът на създаване на хиалуронова киселина, за който говорихме, силно се редуцира. Този факт влияе зле на общия вид, гъвкавостта и хидратацията на кожата. Получаването на повече хиалуроново вещество с помощта на мезотерапията съдейства за пазене на младостта на кожата и лечение на всякакви кожни неприятности.

2. Навременни и реални следствия – инжектирането на хиалуроновата киселина в мезотерапията и различните козметични процедури гарантира бързи и ефикасни следствия за клиента спрямо вида на третираната кожа. Споменатите скоростни и ефикасни резултати се гарантират при най-различни изпълнения на хиалуроновата киселинна субстанция в такова направление. Ако става дума за цялостно подобряване на кожата, по-доброто ѝ хидратиране или пък премахване на всякакви бръчици, хиалуронът ще ви бъде от голяма полза. Въпросните качества на хиалуроновата киселина я превръщат в желана и прилагана в сесиите по мезотерапия. Бъдете сигурни, че мезотерапията с хиалуроново вещество ще ви достави бленуваните следствия и ще преобразува много състоянието и външния вид на кожата.

3. Запазване на положителните резултати – поредното особено положително последствие на киселината с хиалурон, правещо я безспорно идеална за мезотерапия и разни козметични сеанси. Позитивното действие на киселината с хиалурон по кожата на човека е с трайност за много удължен период от време. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След края на въпросния период, без проблем може да се направи допълнителна процедура по мезотерапия или всякаква козметична практика с участие на киселина с хиалурон, за да се пази качественият и сияен външен вид на кожата.

4. Просто и безболезнено прилагане – и за финал, процесът по вкарване на хиалуроновата киселина в организма ни е доста лесен и паралелно светкавичен за човек. В повечето ситуации той се разполага от 10 до 15 минути. Макар и да става въпрос за мезотерапия, запълване на бръчки или най-различни сеанси чрез хиалурон, няма наличие на болезненост или гадно усещане за човек. Както научихте, евентуално може да имате усещане за леко убождане или чувство на затопляне на въпросното място. Тези усещание доказано отшумяват бързо след края на сесията.

В Аестетика клиник можете да бъдете напълно спокойни за полезността и безпогрешността на прилаганите техники по мезотерапия. Нашите професионалисти се отличават с доказана квалификация и солидна подготовка в сферата, а използваните консумативи за мезотерапията, са задължително от максимално качество. Разчитайте на Аестетика клиник и ще се сдобиете с перфектни резултати по отношение на добрия и хармоничен вид на вашата кожа!

Мезотерапия
Действително ли техниките по мезотерапия не са болезнени?
Поражда ли се риск от формиране на алергични реакции от мезотерапията?
Мезотерапията – съвместима техника за вашето лице и тяло
Мезотерапия – какво ще ви посъветваме
На колко манипулации по мезотерапия е добре да заложим?
Какви са особеностите на мезотерапията?
Каква е ролята на киселината с хиалурон в мезотерапията?