протеини

Значение и същност на протеините?

Протеините са биологически важни макромолекули, които са консистенция от аминокиселини. Те изпълняват главна функция в правилния развой и дейност на човешкия организъм. Всъщност протеините са един от жизнените градивни компоненти на всички живи клетки. Действията , които извършват в системата , са изключително важни и изцяло разнородни . Започвайки от своеобразните структурните такива, имащи обвързаност с състава на клетките, и стигайки до осъществяването на натурални опори на организма и доставянето на кислород до тъканите. Организмите ни са в състояние да генерализират част от аминокиселините, участващи в съставянето на протеините, но още подобни се налага да абсорбираме от външни източници. Те могат да бъдат продуктите , богати на протеини, или разновидностите протеинови хранителни добавки, налични в продажба.

Произход на протеина

Преди да се фокусираме върху работата и предимствата на протеините за човешкия организъм, ще видим историята на тяхното откриване и извеждане като индивидуални елементи . Френският химик Антоан Фуркроа е първият, който със сигурност прави разлика между протеините от другите обичайни органични частици. Това става през отдавнашната 1789 година. След доста изследвания , направени през определения период , Фуркроа обуславя албумина, фибрина и желатина като отделни елементи с животински произход . С времето науката обръща значително повече внимание на този тип вещества и започва търсенето на по-богата информация за тях. Понятието „протеин“ е поставено първоначало през 1838 година от шведския химик Йонс Якоб Берцелиус. Посредством което той обобщава фибрина, албумина и други производни смеси . Берцелиус разкрива и тяхната функция като изграждащи за живите клетки вещества. Идеята му по-нататък бива доразвита от други редица академици, които стъпка по стъпка изучават синтезирането и химичния сплав на протеините, както и още техни дейности и функции в човешкия организъм.

протеини 1 Най-добрите
протеини

Мисия на протеините

Протеините притежават доста съществени роли в човешкия организъм . Ако трябва да сме точни, в действителност няма дейност в тялото ни, който да няма допирни точки с конкретен протеин. Функциите на протеините са значително различни , но ще направим опит да ги представим в няколко основни групи.

– образуващи функции – структуроопределящите функции на протеините се познават от една тяхна много специална специфичност . Именно способността на протеиновите молекули да се слепят помежду си , за да съградят разделните клетъчни единици – мембрани, рибозоми и т.н. Протеините взимат участие в конструирането и поддържането структурата на клетката, едновременно с това и в нейната същинска организация . Съществено важният изграждащ протеин в нашия организъм е колагенът. Той има важна функция в развоя на костите , ставите и сухожилията, кожата и мускулите. Структурните протеини са от полагащо естество за скелетно-мускулния апарат и ниското им количество сигурно довежда до появата на усложнения в него.

– подпомагане на електролитното равновесие – протеините освен това притежават множество черти , помагащи за запазването на електролитния баланс или pH баланса на тялото . Храните и течностите, които приемаме всеки ден , умеят да разместят това равенство. А това е причина за сериозни хронични болести. Естествено протеините щадят тялото ни от този вид недоброжелателно действие , като оказват подкрепа за стабилизацията на електролитния баланс.

– подсилване на имунната система – може да се приеме , че протеините са градивната хранителна единица, която се грижи за рутинната дейност на имунната система. Коя е главната задача на нашата имунна система? Да изпраща антитела за противодействане на проникналите в системата вируси и микроорганизми. Е, тези антитела по своята всъщност се оказват протеини. Изхождайки от това обстоятелство е от такова огромно значение да доставяме на имунната си система с нужното количество протеини, за да може тя да действа ефективно и да ни осигурява протекция от множество болести.

– транспортиращи функции – протеините изпълняват главна роля и в осигуряването на хранителни вещества в тялото . Те пренасят до клетките основни за тях елементи – витамини, соли, желязо и хемоглобин. Благодарение на тази вещества се осъществява достигането на кислорода в клетката и съответно излизането на въглеродния диоксид от нея .

– каталитични функции – протеините, които изпълняват ролята на стабилни катализатори в човешкия организъм, се назовават ензими. Те забързват работата на разделяне на хранителните елементи до по-малки и достъпни елементи . По този начин тези протеини съществено оптимизират времето за задвижване задачата на храносмилане. Притежаването на достатъчното количество ензими в организма е от огромно значение, понеже при намаляването им може да изскочат характерни проблеми с храносмилането.

– отразяващи функции – като елемент от консистенцията на усложнените биологични молекули хормони, растежни фактори и т.н., протеините са част от хода на междуклетъчна и междутъканна комуникация . С други думи , те влизат в функцията на своеобразни вестители в системата . Пример за този тип протеин е инсулинът, който играе огромна задача в режима на метаболизма.

– сензорни функции – една от светлините на протеините, за които определено се разбира най-малко. Всъщност доста от протеините отговарят на службата на молекули, отговарящи на определен тип сигнали. Нерядко подобни протеинови сензори са вложени в клетъчните мембрани. Тяхната роля е да разкодират молекулните сигнали, дошли от други клетки и органи или пък от околната среда.

– двигателни функции – всяко движение вътре в телесните клетки и органи се осъществява чрез т.нар. двигателни протеини. Същото е във валидност и цялостно за активностите на тялото . Като вариант за двигателен протеин бихме могли да кажем доста . Той се подвизава в мускулната тъкан и оказва ефект върху постоянните им съкращения , спомагащи за осъществяването събирането на скелетната мускулатура и придвижването на тялото в пространството.

– запасни функции – и не последни по важно , в конкретни ситуации може протеините да бъдат възприемани от организма като съществен енергиен поток. Разбираме най-вече състояния, в които организмът е в глад за въглехидрати. Тази група протеини, извършващи резервна функция по отношение отделянето на енергия , са казеинът и овоалбуминът.

протеини 2 Най-добрите
протеини

Протеините и спортуването

В случаи на комбинация с редовни тренировки , протеините придават изключително положително действие върху тялото и съвкупната физическа форма на тялото . Осигуряване на храни или хранителни добавки, съдържащи протеин, е добре да се осъществява около 2 часа преди съответната дейност. В този интервал ще се подпомогне развитието на мускулен растеж и развитие след привършване на физическите натоварвания . Комбинацията от протеини и въглехидрати пък пречи на привършването на мускулния гликоген и минимализира щетите върху мускулната тъкан , в следствие от постоянното ангажиране . Е, сега сте наясно – в случай, че искате подобряване на ефективността на активностите във фитнеса, подпомагане на мускулното порастване и развитие , естествено и ускоряване на регенериращите действия , протеините ще са ваш безспорен съучастник в сбъдването на тези мечти .

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – класа и действие на адекватни цени

В опциите на Ready for life можете да се спрете на многообразие протеини и протеинови продукти, част от предложенията на световни и разпространени марки за хранителни добавки. Те не само ще ви осигурят страхотно оформено тяло, но и ще ви помогнат за поддържане перфектно здравословно състояние . Още , при нас можете да потърсите тези висококачествени протеини на изключително достъпни ценови категории. Вижте най-хубавите видове от раздела „Протеини“, подготвени за вас :

1. Blade Sport Protein Concentrate – встъпваме с този страхотен прахообразен продукт. Продуктът съдържа 87% суроватъчен протеин и е подходящ за рутинно движещите се . Всяка доза на Blade Sport Protein Concentrate снабдява организма ви 21 грама протеин. В допълнение , хранителната добавка изпълнена с значително количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Знаете че , този тип аминокиселини, познати под съответното наименование BCAA, са фактически от полза за който и да е често деен човек . По какъв начин да поемате протеиновия продукт? 1 цяла мерителна лъжичка смесваща се в 200-250 мл вода или мляко. Тази мярка принципно се пие преди и след активност , но за повече ефект сте свободни да добавите и още един прием след събуждане .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – на цяло натурален гейнър, действащ за устойчиво покачване на мускулната тъкан . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer има няколко групи протеин с максимален биологичен потенциал , давайки огромен анаболен ефект. Плюс това , заради на въглехидратите, съдържащи се в , продуктът е и идеален източник на енергия за цялото тяло . Всяко количество от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer се състои от 56 грама протеин и приблизително 230 грама въглехидрати, което го прави един от най-ефективните гейнъри в продажба . Средно да се взима ½ лъжица сутрин ½ лъжица след дейност .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – извлечен от висококачествен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчна консистенция. С изпълнен аминокиселинен профил и богат на BCAA, този тип продукт ще ви бъде от полза за покачването на мускулната си маса, логично и да съхраните съответните мускули в продължителност . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е изследван от редица индивидуални лаборатории и притежава редица признания за качество. Като бонус можете да потърсите в уникални вкусове, включващи Шоколад и Бисквитки с крем. Хубаво е да се изпива 1 мярка 25 грама сутрин на гладно и 1 доза след натоварване . За по-скоростни отражения, бихте могли да си набавяте и още една доза от протеиновия продукт преди спортуване или по-нататък вечерта .

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – сигурен протеинов продукт, от серията на прочута на световно ниво серия за фитнес хранителни вещества Myprotein. Осигурява на организма по 82 грама протеин на всеки 100 грама сух продукт . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured е с ниско ниво на мазнини и лактоза, но пък е пълен с калции и неповторими аминокиселини. Добър подбор както за професионално трениращи , така и за тези , които просто желаят да поддържат здравословен живот. 25 грама от сместа се слага в 150-250 мл вода или мляко. Тази мяра препоръчително се пие до половин час след спортуване, но ако се нуждаете , можете да я осигурявате и по всеки друг миг.

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – отново предложение от марката Myprotein, което този път е измислено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е смесица от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Подава на тялото над 22 грама протеин на приемане, както и целия списък от есенциални аминокиселини. Материалът има страхотно въздействие върху растежа на мускулната маса и дейностите на асимилация на добрите хранителни витамини от човека. Една доза от Myprotein Vegan Blend Flavoured се полага в 150-250 мл вода или сок, като е хубаво да се поемат 2 или 3 такива дози всекидневно.

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – съставен същевременно за рутинно спортуващи, същевременно и за желаещи да подобрят дневния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate съдържа единствено и само висококласни протеин изолат и хидролизат от стабилни източници. Всяка доза от 25 грама дава на системата 21 грама чист протеин. Материалът стимулира прогреса на изчистената мускулна маса и действието на анаболните развития в човека. Препоръчване рутинно да се приемат по 2 дози – 1 сутрин и 1 след спортуване .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, съставена от висококласни протеини от пет разнородни източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Богата на всички аминокиселини, потребни за бързото и ефективно натрупване на активна мускулна маса. Знаете че, протеиновият продукт съществува в страхотни вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря изключително лесно във вода. Подобно на предния ни вариант , се приемат по 2 порции дневно – 1 сутрин и 1 след трениране .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – за край представяме едно протеиново предложение на британската марка за фитнес добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured представлява хидролизиран телешки протеин, извлечен от говеждо месо. Той стимулира улесненото и полезно завишаване на мускулна маса, същевременно и по-ефективното възстановяване на тялото след силови дейности . Не съдържа лактоза, а нивата на захар и мазнини в материала са наистина нищожни. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured носи на човешкия организъм 22 грама телешки протеин и широк хоризонт от есенциални и неесенциални аминокиселини. Добре е да се употребява по 1 доза сутрин и 1 доза след натоварване. За стремеж към топ действия , можете да добавите и още една доза от протеиновия продукт измежду яденетата .

Запознайте се списъка на Ready for life и си изберете най-класните протеинови продукти на много конкурентни цени , като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини
протеини 9 Най-добрите
протеини

Значение и същност на протеините?
Произход на протеина
Мисия на протеините
Протеините и спортуването
Протеините на Ready for life – класа и действие на адекватни цени